Českobudějovická jídelna U Tří lvů se letos zapojila do celostátního projektu Asociaci školních jídelen ČR „Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách“, který umožní strávníkům ochutnat typicky norské obědové menu. „Tomu předcházel workshop pod vedením profesionálních kuchařů, kteří ukázali, jak připravit severské pokrmy. Budějovičtí získané znalosti prakticky předvedou 4. dubna 2017 školákům i učitelům.
Projekt zpestří nejen oběd, ale také samotná výuka. Děti tak dostanou informace o této severské zemi, její historii, kultuře i zeměpisných zajímavostech,“ přibližuje náměstek primátora Petr Podhola. Účast přislíbila i delegace ambasády Norského království, v jejímž čele budou Vegar Andreassen, zástupce velvyslankyně v ČR a Terje B. Englund, poradce pro komunikaci a Norské fondy.
Záštitu nad projektem poskytl předseda vlády ČR, ministr zdravotnictví ČR, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu Parlamentu ČR. Odbornými garanty projektu jsou Státní zdravotní ústav a Všeobecná zdravotní pojišťovna.
Návod na tříchodové menu – polévka, salát (258 kB)
Návod na tříchodové menu – hlavní jídlo, dezert
Zdroj: c-budejovice.cz